Piccata Milanese
Piccata Milanese
12 ingredienser
Ingredienser
- 500 g skinka benfri (eller bog från kalv- eller griskött)
- 1 ägg
- 1,5 dl Arla Köket riven Kvibille Svecia
- 0,5 dl ströbröd
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- smör
Tomatsås:
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- smör
- 2,5 dl Kelda italiensk tomatsås
Garnering:
- 2 msk persilja, hackad
Gör så här
- Gör så här
- Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs den i smör i någon minut. Häll på såsen och låt den koka upp. Skär köttet i centimetertjocka skivor. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Blanda ost, ströbröd, salt och peppar på en tallrik. Doppa först köttet i ägget och vänd det sedan i ostblandningen. Låt det ligga några minuter att stelna. Stek i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Servera med tomatsåsen och kokt ris. Strö över persilja.