Piccata Milanese

Pelle Johansson

Piccata Milanese

12 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 500 g skinka benfri (eller bog från kalv- eller griskött)
  • 1 ägg
  • 1,5 dl Arla Köket riven Kvibille Svecia
  • 0,5 dl ströbröd
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör

Tomatsås:

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • smör
  • 2,5 dl Kelda italiensk tomatsås

Garnering:

  • 2 msk persilja, hackad

Gör så här

  1. Gör så här
  2. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs den i smör i någon minut. Häll på såsen och låt den koka upp. Skär köttet i centimetertjocka skivor. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Blanda ost, ströbröd, salt och peppar på en tallrik. Doppa först köttet i ägget och vänd det sedan i ostblandningen. Låt det ligga några minuter att stelna. Stek i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Servera med tomatsåsen och kokt ris. Strö över persilja.