Pabellón Criollo

1 röst
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g oxbringa
  • 2 lökar
  • lagerblad
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 chilifrukt (ej stark)
  • 1 förp krossade tomater
  • koriander
  • 400 g svarta bönor
  • bikarbonat
  • 1 Matlagningsbanan
  • salt
  • socker
  • ris
  • grönsallad (bara ett stort blad för dekoration)

Gör så här

  1. Köttet ska kokas med lagerblad, skivade morötter och lök tills det blir mjukt. Strimla sedan köttet för hand.
  2. Hacka den gröna och röda paprikan, löken, chilifrukten och de två pressade vitlöksklyftorna och stek lätt. Tillsätt det strimlade köttet och spiskummin, krossade tomater, koriander och salt.
  3. Bönorna läggs först i blöt. Sedan kokar man dem i vatten och lök tills de blir mjuka.
  4. Matlagningsbananen skivas på längden och sedan steker man skivorna på båda sidor.
  5. Servera grytan med bönorna, de stekta bananerna och ris.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept