Örtsoppa med vitlöksgrädde

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 purjolökar
  • smör
  • 2 purjolökar
  • smör
  • 0,5 dl färska eller frysta örtkryddor
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 6 dl vatten
  • 2 dl röda linser
  • 4 dl mjölk
  • 2,5 dl Kelda mellangrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt

Gör så här

  1. Gör så här
  2. Strimla purjolök och fräs i smör i en kastrull. Rör i kryddor, buljongtärningar, vatten och linser. Låt soppan koka ca 10 min. Vispa eller mixa soppan, tillsätt mjölk och hälften av grädden. Låt soppan koka ytterligare någon minut. Vispa grädden som är kvar och smaksätt med vitlök och lite salt. Servera soppan med grädden och gärna färska örter.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept