Ljum laxpasta

15 november 2007
2

Du behöver

  • 200 g gravad skivad lax
  • 1 brk mini creme fraiche
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk wasabi
  • 1 gurka
  • 1 röd paprika
  • salt
  • peppar
  • 300 g fettucini
  • ev. ruccola och dill

Gör så här

  1. Riv gurkan på rivjärn och salta den så att vattnet dras ur. Hacka paprikan i småbitar. Blanda creme fraiche med hackad vitlök och wasabi, tillsätt salt och peppar efter smak. Rör ner urvattnad gurka, paprika och laxen i strimlor. Koka pastan. Skölj pastan så att den inte är het, för då "kokar" laxen. Rör ner röran i pastan. Garnera gärna med en dillkvist eller en laxrosett. Man kan servera pastan på en bädd av ruccola om man vill göra den lite "salladigare".
Kommentera receptet

Fler goda recept