Jordärtskockssoppa

Pelle Johansson

Jordärtskockssoppa

8 ingredienser

Soppa på jordärtskockor, vitt vin och matlagningsgrädde. Så gott och enkelt!

Ingredienser

portioner
  • 500 g jordärtskocka
  • 1 gul lök
  • smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2,5 dl Kelda matlagningsgrädde
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Gör så här
  2. Skala och hacka löken. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt jordärtskockor, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock ca 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka. Mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden. Värm och smaksätt med peppar. Garnera gärna med persilja.