Jordärtskockssoppa
Jordärtskockssoppa
8 ingredienser
Soppa på jordärtskockor, vitt vin och matlagningsgrädde. Så gott och enkelt!
Ingredienser
- 500 g jordärtskocka
- 1 gul lök
- smör
- 1 dl torrt vitt vin
- 5 dl vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 2,5 dl Kelda matlagningsgrädde
- 1 krm vitpeppar
Gör så här
- Gör så här
- Skala och hacka löken. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt jordärtskockor, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock ca 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka. Mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden. Värm och smaksätt med peppar. Garnera gärna med persilja.