Friterade blåmusslor

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 kg blåmusslor
  • 2 dl vitt vin
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl tempuramjöl
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 limefrukt
  • 1 kruka färsk koriander
  • salt
  • peppar
  • olja att fritera i

Gör så här

  1. Koka blåmusslorna tillsammans med lite hackad schalottenlök och vitlök, i vitt vin. Musslorna är färdiga när de har öppnat sig. Kasta bort musslor som inte har öppnat sig. Låt musslorna svalna.
  2. Blanda tempuramjöl med några matskedar vatten. Smeten ska ha samma konsistens som pannkakssmet. Krydda smeten med hackad chili, pressad limejuice, koriander, salt och peppar.
  3. Ta ur de kokta musslorna ur skalet och doppa dem i frityrsmeten. Fritera musslorna i het olja tills dess att de är gyllenbruna.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept