Färsfylld saltbakad lök

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 stora lökar (t ex röd, silver eller gul)
  • 200 g nötfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 2 färska plommontomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • hel mandel
  • smör
  • olja
  • grovt salt
  • ost

Gör så här

  1. Lök är ett outtömligt ämne och grunden i nästan all slags matlagning.
  2. Fräs ihop allt till färsen. Skär av locket på lökarna och kör i ugnen på saltbädd i 175 grader cirka en halvtimme. Ta ut dem och plocka ur inkråmet så bara ytterlagret lök återstår. Hacka inkråmet och stek med i färsen. Fyll lökskalen. Gratinera med lite ost.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept