Färsbiffar med rotselleri

1 röst
4

Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 bit rotselleri, ca 100 g
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2,5 dl Kelda matlagningsgrädde
  • smör
  • 1 msk japansk soja
  • 1 dl solrosskott

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Skala och grovriv morot och selleri. Blanda färsen med vitlök, råkost, persilja, ägg, salt, peppar och 1 dl grädde till en jämn färs. Forma till 8 biffar. Stek dem i smör i en stekpanna 3-4 min på varje sida. Häll i resten av grädden i pannan. Krydda med soja och låt skyn koka ihop några minuter. Strö över solrosskotten. Servera biffarna med lättstekta grönsaker och kokta kikärtor.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept