Dumplings

6 röster

Du behöver

Till degen:

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 st ägg

Till fyllningen:

  • 1 påse spenat
  • 500 g grovmalen fläskfärs
  • 10 cm finhackad purjolök
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk mushroom-soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Till ca 48 knyten:
  2. Blanda till degen. Arbeta den fast och slät. Täck med en fuktad handduk.
  3. Förväll spenaten, spola den i kallt vatten och grovhacka den. Finhacka purjolöken och blanda alla ingredienserna till fyllningen.
  4. Knåda degen lite till och forma två rullar, ca 2 cm i diameter. Skär rullarna i ca 2 cm breda bitar, strö över lite mjöl och täck med en handduk.
  5. Kavla ut plättar av degen, ca 8 cm i diameter, lägg i 1 msk fyllning, vik ihop och nyp ihop knytet väl. Lägg på mjölad plåt.
  6. Koka upp ca 3 liter vatten och släpp ner knytena. Rör så de inte fastnar i botten. Låt dem koka upp igen, tillsätt 3 dl kallt vatten och när vattnet kokar upp igen och knytena flyter upp är de färdiga. Koktid ca 3 - 4 minuter. Lägg upp på varmt fat och servera en dippsås av soja och vinäger till. Man kan även steka knytena.
15 november 2007

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept