Dillkött

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 700 g kalvbog
  • 2 morötter
  • 1 lök
  • 1 rotselleri
  • dill
  • 1 palsternacka
  • ättika
  • socker
  • salt
  • grädde
  • maizena
  • potatis
  • morötter
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Tärna ner köttet i centimeterstora tärningar. Lägg köttet i kokande vatten hastigt och kallspola sedan. Koka köttet i vatten med lök, morötter, rotselleri, palsternacka och dillstjälkar tills det är mjukt. Lyft upp köttet med en hålslev och sortera bort grönsakerna. Koka ihop buljongen med en skvätt grädde och red av med maizena. Smaka av med salt, socker och finhackad dill i mängder. Eventuellt serverar man detta med morotsslantar och kokt potatis.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...