Citronäppelpaj

0 röster
4
Visa mer
4

Du behöver

  • 5 äpplen, ca 600 g
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl fiberberikade havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl Arla smör-&rapsolja
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 2,5 dl kelda vanlijsås

Gör så här

  1. Gör så här
  2. Sätt ugnen på 225°. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Blanda äpplen och hälften av sockret i en ugns-säker form. Blanda gryn, mjöl, resten av sockret, smör-&rapsolja och citronskal. Smula degen över äpplena. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med lättvispad vaniljsås.
  3. Tips!
  4. Kelda sparrissoppa är gott före pajen.
15 november 2007
Box på köpet

Du kanske gillar

Fler goda recept