Chokladkaka med apelsingnista

0 röster
8
Visa mer
8

Du behöver

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 100 g malen mandel
  • 2 dl strösocker
  • 6 msk olja
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl sojamjölk
  • 6 msk vatten
  • Glasyr:
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 st apelsin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda mjöl och kakao, tillsätt mandel, socker, olja och vaniljsocker. Häll sedan i sojamjölk och vatten och blanda till en jämn smet, häll upp i välsmord form och grädda i ca 30 min. låt svalna.
  3. Riv skal av apelsinen och blanda med saften och florsockret till en jämn glasyr, bred glasyren över den uppvända kakan, garnera gärna med rivet apelsinskal.
15 november 2007
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept