Chili -och räkpaj

Pelle Johansson

Chili -och räkpaj

7 ingredienser

Ingredienser

portioner

Pajdeg:

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 0,75 dl Kesella lätt

Fyllning:

  • 3 ägg
  • 250 g cottage cheese, KESO® chili
  • 200 g skalade räkor
  • 2 dl lagrad ost, riven

Gör så här

  1. Gör så här
  2. Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (24 cm i diameter). Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min. Vispa upp äggen och blanda med cottage cheese, räkorna och den rivna osten. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i ca 25 min tills den har stelnat.