Amerikanska cookies

Pelle Johansson

Amerikanska cookies

10 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl farinsocker
  • 2 dl flytande margarin
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g choklad
  • 2 dl pekannötter (eller valfri nöt)

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en bunke. I en annan bunke blandar du socker, farin, smör och ägg. Rör ned vaniljsocker. Vänd ner i vetemjölsbunken och arbeta ihop en slät fet kakdeg. Hacka och vänd ner chokladen.
  2. Lägg över degen på smörpapper, forma en lång korv med en 5-kronas diameter. Skär 2 cm stora bitar och lägg på smörpapper på plåtar. Skär nötterna i mindre bitar. Tryck ner 2-3 bitar i varje kaka. Baka i 200 grader i 8-10 minuter tills de är gyllenbruna.
  3. Låt kakorna svalna tills de är fasta innan du lägger över dem på ett fat.