Pelargonkakor

Pelargonkakor
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Marita Widman
Marita Widman

Pelargonkakor

Av: Marita Widman

Från: Hela Sverige bakar

9 ingredienser

30 m

Spritsade småkakor med pelargonblad och rosa strösocker. 

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Rosafärgat socker

  • 100 g strösocker
  • några droppar röd hushålls-/pastafärg

Spritsdeg

  • 180 g smör, rumstempererat
  • 60 g florsocker
  • 120 g vetemjöl
  • 37 g potatismjöl
  • 1 tsk vatten
  • 4 blad pelargon Doktor Westerlund
  • några droppar rosa hushålls-/pastafärg

Gör så här

  1. Blanda socker och några droppar röd färg för att få en rosa färg på sockret.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Vispa smör och florsocker luftigt. Sikta ned mjöl och potatismjöl.
  4. Finhacka och tillsätt därefter pelargonbladen. Tillsätt vattnet och några droppar rosa färg.
  5. Spritsa avlånga kakor på bakplåtspapper, därefter strö lite av det rosafärgade sockret på kakorna.
  6. Grädda i ca 9 min. Låt svalna.