Smörstekt abborrefilé med primörer, oliver Taggiasche

Smörstekt abborrefilé med primörer, oliver Taggiasche
Foto: Sara Palmquist/tv4

Smörstekt abborrefilé med primörer, oliver Taggiasche

Av: Peder Lindh

10 ingredienser

En utsökt smörstekt filé på abborre som serveras med härliga primörer.

Ingredienser

portioner
  • 600 g byxad abborrefilé
  • 100 g Nicoise Oliver
  • 8 gröna sparrisar
  • 1 knippe med knippemorötter
  • 3 svartrötter
  • 1 ask sockersnapsar
  • 50 g parmesanost, riven
  • olivolja
  • 2,5 dl kalvbuljong
  • färskpotatis

Gör så här

  1. Förbered alla pimörer.
  2. Koka dem i saltat vatten al dente.
  3. Mjöla och smörstek aborrefiléerna, lyft och håll varmt.
  4. Stek primörerna, tillsätt kalvbuljongen. Reducera till bra konsistens.
  5. Avsluta med parmesan, oliver, salt och peppar.
  6. Servera med nykokt färskpotatis.