Smörstekt abborrefilé med primörer, oliver Taggiasche

0 röster
4
Smörstekt abborrefilé med primörer, oliver Taggiasche
Foto: Sara Palmquist/tv4
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g byxad abborrefilé
  • 100 g Nicoise Oliver
  • 8 st gröna sparrisar
  • 1 knippe med knippemorötter
  • 3 st svartrötter
  • 1 ask sockersnapsar
  • 50 g riven parmesan
  • olivolja
  • 2,5 dl kalvbuljong
  • färskpotatis

Gör så här

  1. Förbered alla pimörer.
  2. Koka dem i saltat vatten al dente.
  3. Mjöla och smörstek aborrefiléerna, lyft och håll varmt.
  4. Stek primörerna, tillsätt kalvbuljongen. Reducera till bra konsistens.
  5. Avsluta med parmesan, oliver, salt och peppar.
  6. Servera med nykokt färskpotatis.
23 april 2008

Fler goda recept