Smörstekt abborrefilé med primörer, oliver Taggiasche

Smörstekt abborrefilé med primörer, oliver Taggiasche
Foto: Sara Palmquist/tv4

En utsökt smörstekt filé på abborre som serveras med härliga primörer.

23 april 2008
4

Du behöver

  • 600 g byxad abborrefilé
  • 100 g Nicoise Oliver
  • 8 st gröna sparrisar
  • 1 knippe med knippemorötter
  • 3 st svartrötter
  • 1 ask sockersnapsar
  • 50 g riven parmesan
  • olivolja
  • 2,5 dl kalvbuljong
  • färskpotatis

Gör så här

  1. Förbered alla pimörer.
  2. Koka dem i saltat vatten al dente.
  3. Mjöla och smörstek aborrefiléerna, lyft och håll varmt.
  4. Stek primörerna, tillsätt kalvbuljongen. Reducera till bra konsistens.
  5. Avsluta med parmesan, oliver, salt och peppar.
  6. Servera med nykokt färskpotatis.
Kommentera receptet

Fler goda recept