Denna marängtårta med grädde och frukt är en mycket populär och läcker dessert från Australien. Tårtan är lätt att göra och kan bakas i förväg, den läggs ihop i serverings-ögonblicket med grädde och frukt eller färska bär.
Marängbotten: Sätt ugnen på ca 110°. Vispa vitorna tillsammans med vinägern till en fast massa. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker. Tillsätt blandningen, lite i taget, under fortsatt vispning tills massan är tjock och blank. Täck bottnen på en 20 cm vid rund kakform med fuktat bakplåtspapper. Smörj formens kant. Häll i smeten och bred ut den så att den blir skålformad. Grädda marängen i ca 1 1/2 timme eller tills den är gräddgul. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i ugnen och kallna.
Stjälp upp marängbottnen på ett fat och dra bort pappret. Vänd kakan igen på ett annat fat.
Fyll den med vispad grädde och garnera med frukt eller bär.