Pavlovadrömmar med smak från Israel

Pavlovadrömmar med smak från Israel
Foto: TV4

Pavlovadrömmar med smak från Israel

Av: Wictoria - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

1 h 30 m

Marängbakelser med vispad grädde, lemon curd, kiwi, granatäpple och hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner pavlovor

Marängbotten

  • 4 äggvitor [ca 1,5 dl]
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk citron, saft
  • 2 msk majsstärkelse

Garnering

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk lemon curd
  • 2 passionsfrukter
  • 150 g hallon
  • 2 kiwis
  • 0,5 granatäpple
  • 1 grapefrukt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum – det ska gå att vända bunken upp och ner.
  3. Tillsätt sedan socker och citronsaft under kraftig vispning. Fortsätt vispa tills marängen blir glansig och bildar mjuka toppar.
  4. Sikta i maizena och vänd sedan försiktigt ner det i marängen.
  5. Bred ut marängen i små runda bottnar på ett bakplåtspapper.
  6. Sänk värmen till 120 grader och grädda botten i nedre delen av ugnen i 1 timme och 15 minuter. Låt marängerna svalna i ugnen med stängd lucka.
  7. Flytta sedan försiktigt över bottnarna till ett tårtfat.
  8. Precis innan servering kan grädden vispas, blandas med lemoncurden för att sedan lite slarvigt klickas och bredas över tårtan.
  9. Skär frukten i bitar eller skivor. Garnera sedan med frukt och bär.