Pavlova - se & gör

koket.se
Pavlova - se & gör
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Pavlova - se & gör

8 ingredienser

2 h

Konditorn Johan Sörberg visar steg för steg hur gör en riktigt god pavlova. Välj själv om du gör små portionsbakelser eller en stor botten.

Se Johan Sörberg laga receptet

logo

Ingredienser

Pavlova

  • 300 g strösocker
  • 150 g äggvita
  • ev mörk choklad, smält

Fyllning

  • vispgrädde
  • limefrukt, skalet
  • blandade bär
  • blandad frukt
  • choklad, riven

Gör så här

Pavlova

  1. Rör ihop socker och äggvita.
  2. Värm under omrörning till mellan 40-60 grader.
  3. Vispa vitt och pösigt till rumstemperatur. Smaksätt eventuellt med choklad, kryddor eller nötter.
  4. Spritsa eller klicka ut till valfri storlek på bakplåtspapper.
  5. Grädda i 110 grader, 1-1,5 h för en stor tårtbotten, 40 minuter för portionsstorlekar.

Fyllning

  1. Vispa grädde och smaksätt med limeskal.
  2. Klicka ut limegrädden på den kalla pavlovan.
  3. Dekorera med bär, frukter och choklad efter eget tyckte och smak.