Pauls friterade lökringar

Pauls friterade lökringar - se & gör
Foto: TV4
Paul Kûhlhorn
Paul Kûhlhorn

Pauls friterade lökringar

9 ingredienser

30 m

Riktigt frasiga lökringar panerade med pankoströbröd.

Ingredienser

  • 4 gula lökar
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl masecamjöl (eller maizena)
  • ev 2 msk potatismospulver
  • 2 dl vatten (gärna kolsyrat)
  • 2 dl pankoströbröd
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • neutral olja, för fritering
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skiva löken i 1-2 cm tjocka skivor.
  2. Blanda mjölsorterna och tillsätt vatten, rör ihop till lagom tjock smet (ta inte allt vatten, spara ca 0,5 dl att reglera tjockleken på smeten med, smeten ska inte vara för tunn).
  3. Pudra i cayennepeppar i smeten.
  4. Vänd ner lökringarna i smeten och panera i pankoflingorna.
  5. Fritera ringarna i ca 170-gradig olja, använd kastrull med höga kanter eller fritös. Fritera ringarna i ca 3-4 min tills gyllenbruna.
  6. Salta de färdiga ringarna med lite flingsalt.