Svamplasagne med prosciutto, parmesan och oregano

Minska matsvinnet Paul Header

Svamplasagne med prosciutto, parmesan och oregano

12 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 6 karljohansvampar, tärnade
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 5 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 6 skivor prosciutto (lufttorkad skinka)
  • 50 g parmesanost, hyvlad
  • 1 kruka oregano
  • 4 lasagneplattor
  • 200 g blandad svamp
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Fräs karljohansvampen med lök, sikta över vetemjöl och slå på grädde och mjölk.
  2. Koka ihop till såskonsistens.
  3. Varva svampkräm, pastaplattor, prosciutto och parmesan, avsluta med svampkräm.
  4. Gratinera i ugn på 200 grader i ca 15 min.
  5. Stek den blandade svampen och lägg den ovanpå lasagnen.
  6. Garnera med oregano och parmesan.