Crème Ninon med räkor

3 röster
30 min
4

Läcker ärtsoppa Crème Ninon med champagne, grädde och räkor.

Måtten på räkorna och champagnen är ungefärliga, smaka av.

Vintips:
Jules Muller Riesling Reserve 79 kr, art nr 6622

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från Halv åtta hos mig


Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 6 dl kycklingbuljong
  • 1 förp gröna ärtor (600 g)
  • 3 msk crème fraîche
  • Sherry, ett par droppar
  • salt och peppar

Garnering

  • färsk pepparrot, riven
  • 250 g färska räkor
  • 1 dl vispad grädde
  • 1 dl champagne

Gör så här

  1. Värm hönsbuljongen.
  2. Koka ärtorna i lätt saltat vatten i ca 5 min.
  3. Sila ärtorna i durkslag. Lägg ärtorna tillsammans med buljongen och mixa soppan slät.
  4. Tillsätt sherry, crème fraîche och smaka av med salt och peppar.
  5. Vispa grädden och vänd ner den i soppan tillsammans med ett glas champagne precis innan servering.
  6. Garnera varje portion med ett par räkor och färsk riven pepparot.
27 december 2011
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept