Hallonparfait med dajm och kolasås

Hallonparfait med dajm och kolasås
Foto: TV4

Hallonparfait med dajm och kolasås

Av: Paul - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

Serveras i till hälften fruset tillstånd med hallon, dajm och tjinuskisås.

Tillagningstid: 30 min + 8 h frystid.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Hallonparfait

  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 dl frysta hallon
  • 1 Daim, dubbel

Tjinuskisås

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 50 g smör

Gör så här

Hallonparfait

  1. Blanda äggulor, socker vatten och rom i en kastrull.
  2. Sjud blandningen till krämig konsistens. Ställ åt sidan.
  3. Vispa grädden hårt.
  4. Häll ner de frysta hallonen i den ljumma krämen. Vänd försiktigt ner hallonblandningen i grädden.
  5. Häll smeten i en förkyld enlitersform. Ställ i frysen minst 8 tim före servering, gärna över natten.

Tjinuskisås

  1. Koka upp alltsammans och låt koka på svag värme i ca 15 min. Servera såsen ljummen.
  2. Servera hallonparfaiten med hackad dajm och tjinuskisås.