Plättar med blåbär och crème fraiche

Plättar med blåbär och crème fraiche
Foto: Znapshot/Per Erik Berglund

Plättar med blåbär och crème fraiche

Av: Patrik Fredriksson

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

Kocklandslagets Patrik Fredriksson serverar plättar med blåbär och crème fraiche.

Här hittar du

Hallonmoussen

som lagades i samma program.

Ingredienser

portioner

plättar

  • 3 dl filmjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk smör

Till servering

  • några blåbär
  • crème fraîche
  • lönnsirap

Gör så här

Pannkakor

  1. Blanda samman alla ingredienser till en jämn och slät smet.
  2. Grädda plättarna i ett plättjärn med lite smör tills de får färg.

Vid servering

  1. Lägg upp några plättar på en tallrik och toppa med varma blåbär, crème fraiche och lönnsirap – "yummie"!