Panang pork

Panang pork
Foto: TV4

Panang pork

Av: Patrick - Gotland

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

45 min

Fläskfilé i kokosmjölk med jordnötter. Serveras med ris.

Vintips från Patrick
Pinot Noir ifrån Chile: Santa Carolina Pinot Noir

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 500 g fläskfilé (går även bra att använda kyckling, "Panang Chicken")
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk jordnötter, krossade
  • 1-2 msk röd chilipasta
  • limeblad
  • chilifrukt

Gör så här

Fläskfilé

  1. Tunt skivad fläskfile kokas i vatten och några skedar kokosmjölk!

Panang

  1. Ta en till panna - värm olja - tillsätt den röda pastan.
  2. Häll i lite kokosmjölk - koka ner mjölken till olja och tillsätt mer mjölk.
  3. Gör samma sak igen tills mjölken är slut! (brukar bli 5-6 gånger)
  4. Spara en halv burk kokosmjölk till garneringen.
  5. Häll i 1 msk fisksås och två skedar krossade jordnötter.
  6. Lägg i den kokta fläskfilen i panangen och låt koka några minuter.
  7. Servera med ris.
  8. Garnera med limeblad färsk chilli o några stänk av den sparade kokosmjölken.