Gong sarong

Gong sarong
Foto: TV4

Gong sarong

Av: Patrick - Gotland

Från: Halv åtta hos mig

3 ingredienser

20 min

Friterade jätteräkor och pasta från Phuket.

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »
Vintips från Patrick
Santa Ana Torrontes, 70 kr art nr 75599

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 12 jätteräkor [ca tre per person]
  • Gay seng pasta, från Phuket
  • olja, till fritering

Gör så här

  1. Blöt pastan i varmt vatten.
  2. Linda runt pastan runt den skalade räkan ( behåll huvud o stjärt)
  3. Friteras i olja.
  4. Garnera med hyvlade gurkskivor. Går även bra att garnera med friterad gay seng pasta.