I samarbete med Planti Cooking

Pastasås med champinjoner

7 röster
30 m
4
Planti pastasås med champinjoner
Foto: Planti

En enkel, snabb och smakrik pastasås. En vardagsräddare för alla dagar i veckan. Smaksätt med vitlök och färska örter om du önskar.


Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g pasta (gärna räfflad pastasort)
  • 1 gul lök
  • 300 g champinjon
  • 50 g soltorkade tomater
  • rapsolja, till stekning
  • 2 dl Planti Cooking Fraiche Natural
  • 1 dl grönsaksbuljong, utspädd, gärna vegansk
  • salt
  • svartpeppar
  • 300 g haricots verts

Servering

  • veganparmazano, riven
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  2. Skala och hacka löken. Skär champinjonerna i klyftor eller skiva. Strimla de soltorkade tomaterna. Fräs löken mjuk i rapsolja. Tillsätt svampen och fräs i några minuter. Lägg i de soltorkade tomaterna.
  3. Häll i fraiche och grönsaksbuljong. Låda sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med riven ost och haricots verts.
  4. Så gör du din egen veganska ost
    Mixa 1 dl pumpakärnor, 1 msk Bjäst flingor eller Engevita flingor och 0,5 tsk salt. Håller i kylen i 1-2 veckor.
Tips!
Planti Rödbetsburgare med vitlökssås

laddar fler recept...

Laddar fler recept...