Pastagratäng med vegofärs och paprika

Pastagratäng med vegofärs och paprika
Foto: köket.se

Pastagratäng med vegofärs och paprika

13 ingredienser

30 m

Krämig och lättlagad pastagratäng med vegofärs, paprika och kryddig fraiche. Det här är en riktig vardagsräddare som hela familjen gillar - dessutom är den lika god i matlådan dagen efter.

Cooking Fraiche Paprika Chili
Planti fraiche paprika chili produkt

Cooking Fraiche Paprika Chili

Cooking fraiche med krämig konsistens och smak av söt paprika och het chili för mat med sting.

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6
  • ca 300 g pasta
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • olja, till stekning
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 4 dl Planti Cooking Fraiche Paprika Chili
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • peppar
  • 500 g vegofärs
  • 1 röd paprika

Servering

  • 100 g sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Koka pastan 2 minuter kortare än den angivna tiden på förpackningen.
  3. Skiva gul lök och hacka vitlök. Stek den gula löken tillsammans med lite olja i en stekpanna. Stek tills löken mjuknat och tillsätt då vitlök. Fräs ytterligare någon minut och rör sedan ner tomatpuré, smaksatt fraiche och vatten. Smula ner en buljongtärning och rör ihop.
  4. Smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Halvera och skiva paprikan. Häll över såsen, vegofärs och strimlad paprika i en gratängform. Häll av pastan och rör ner i formen.
  6. Rör om i formen och gratinera sedan i ugnen i 10 minuter.
  7. Servera med en grönsallad och eventuellt lite färsk oregano.
TIPS!
Fler tips från Planti!
Planti Rödbetsburgare med vitlökssås

Fler tips från Planti!

5 enkla tips för att äta mer vego >>

Läs mer