• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pastagratäng med vegofärs och paprika

Pastagratäng med vegofärs och paprika
Foto: köket.se
Planti logga
Planti logga

Pastagratäng med vegofärs och paprika

7 steg att laga

13 ingredienser

30 m

Krämig och lättlagad pastagratäng med vegofärs, paprika och kryddig fraiche. Det här är en riktig vardagsräddare som hela familjen gillar - dessutom är den lika god i matlådan dagen efter.

Ingredienser

  • ca 300 g pasta
  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • olja, till stekning
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 4 dl Planti Cooking Fraiche Paprika chili
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • peppar
  • 500 g vegofärs
  • 1 röd paprika

Servering

  • 100 g sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Koka pastan 2 minuter kortare än den angivna tiden på förpackningen.
  3. Skiva gul lök och hacka vitlök. Stek den gula löken tillsammans med lite olja i en stekpanna. Stek tills löken mjuknat och tillsätt då vitlök. Fräs ytterligare någon minut och rör sedan ner tomatpuré, smaksatt fraiche och vatten. Smula ner en buljongtärning och rör ihop.
  4. Smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Halvera och skiva paprikan. Häll över såsen, vegofärs och strimlad paprika i en gratängform. Häll av pastan och rör ner i formen.
  6. Rör om i formen och gratinera sedan i ugnen i 10 minuter.
  7. Servera med en grönsallad och eventuellt lite färsk oregano.
Tips!
Planti Rödbetsburgare med vitlökssås