Pasta Pollognese med parmesan och basilika

Pasta Pollognese med parmesan och basilika
Foto: Kronfågel

Pasta Pollognese med parmesan och basilika

14 ingredienser

25 m

Smakrik och god pasta bolognese på kycklingfärs - gott, hälsosamt och klimatsmart.

Kronfågel kycklingfärs NY

Svensk kycklingfärs från Kronfågel - Gott & hälsosamt!

Ingredienser

portioner
  • 500 g Kronfågel kycklingfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl kycklingbuljong, utspädd
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning
  • 200 g pasta (okokt)
  • parmesanost
  • 1 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Fräs kycklingfärsen på medelhög värme i lite smör och olja i ca 6 minuter.
  3. Skala och hacka lök och vitlök, tillsätt löken i pannan med kycklingfärsen fräs i ytterligare ca 3 minuter.
  4. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och kycklingbuljong och rör om. Låt småkoka i ca 10 minuter.
  5. Smaka av med timjan, salt och peppar.
  6. Servera kycklingbolognesen med pastan, parmesanost och basilika.
TIPS!
Kronfågel kycklingSteak med rökt paprikamajo och rostade rotfrukter

Mumsiga kycklingrecept

Vill du ha fler goda tips & recept med kyckling? [Klicka här!](https://www.koket.se/kronfagel)