I samarbete med Kronfågel

Pasta Pollognese med parmesan och basilika

46 röster
25 m
4
Pasta Pollognese med parmesan och basilika
Foto: Kronfågel

Pasta bolognese på kycklingfärs - gott, hälsosamt och klimatsmart.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g Kronfågel kycklingfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl kycklingbuljong (utspädd)
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • olja, till stekning
  • smör till stekning
  • 200 g pasta (okokt)
  • parmesanost
  • 1 kruka färsk basilika
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Fräs kycklingfärsen på medelhög värme i lite smör och olja i ca 6 minuter.
  3. Skala och hacka lök och vitlök, tillsätt löken i pannan med kycklingfärsen fräs i ytterligare ca 3 minuter.
  4. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och kycklingbuljong och rör om. Låt småkoka i ca 10 minuter.
  5. Smaka av med timjan, salt och peppar.
  6. Servera kycklingbolognesen med pastan, parmesanost och basilika.
Tips!
Kronfågel kycklingSteak med rökt paprikamajo och rostade rotfrukter

Mumsiga kycklingrecept

Vill du ha fler goda tips & recept med kyckling?
Klicka här!

23 januari 2019
Sommarrea, upp till 60%

laddar fler recept...

Laddar fler recept...