Pasta med vegetarisk linsbolognese

Pasta med linsbbolognese
Foto: Köket.se

Pasta med vegetarisk linsbolognese

17 ingredienser

30 min

Här är ett recept på en mustig och krämig linsbolognese. Passar utmärkt som alternativ till en traditionell bolognese när man är sugen på att äta vegetariskt!

Planti Cooking Fraiche Naturell
Planti fraiche naturell produkt

Planti Cooking Fraiche Naturell

Naturell cooking fraiche med mild syrlig smak och tjock krämig konsistens.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl rött vin
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl torkade röda linser
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 dl Planti Cooking Fraiche Natural
  • salt
  • peppar

Till servering

  • pasta (4 portioner)
  • färsk basilika, oregano eller timjan

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök och fräs i rapsolja tills den är mjuk och genomskinlig.
  2. Tillsätt riven morot och palsternacka. Tillsätt linserna och låt fräsa tillsammans i någon minut.
  3. Tillsätt vin och låt puttra i ett par minuter. Häll i krossade tomater, vatten, buljongtärningen och kryddorna. Låt puttra tills linserna är mjuka.
  4. Koka under tiden pastan enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt 1-2 dl pastavatten till såsen samt 2 dl Planti Cooking Fraiche Natural. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
  5. För över pastan till kastrullen med såsen och blanda så att pastan täcks av sås.
  6. Servera på tallrikar och ringla lite olivolja över, färska örter.
  7. Det här receptet är gott att servera en fräsch och enkel sallad till.
TIPS!
Fler tips från Planti!
Planti Krämig rödbetshummus

Fler tips från Planti!

Här hittar du fler goda vegorecept från Planti!

Läs mer