• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pasta med vegetarisk linsbolognese

Pasta med linsbbolognese
Foto: Köket.se

Pasta med vegetarisk linsbolognese

7 steg att laga

17 ingredienser

30 min

Här är ett recept på en mustig och krämig linsbolognese. Passar utmärkt som alternativ till en traditionell bolognese när man är sugen på att äta vegetariskt! 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl rött vin
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl torkade röda linser
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 dl Planti Cooking Fraiche Natural
  • salt
  • peppar

Till servering

  • pasta (4 portioner)
  • färsk basilika, oregano eller timjan

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök och fräs i rapsolja tills den är mjuk och genomskinlig.
  2. Tillsätt riven morot och palsternacka. Tillsätt linserna och låt fräsa tillsammans i någon minut.
  3. Tillsätt vin och låt puttra i ett par minuter. Häll i krossade tomater, vatten, buljongtärningen och kryddorna. Låt puttra tills linserna är mjuka.
  4. Koka under tiden pastan enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt 1-2 dl pastavatten till såsen samt 2 dl Planti Cooking Fraiche Natural. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
  5. För över pastan till kastrullen med såsen och blanda så att pastan täcks av sås.
  6. Servera på tallrikar och ringla lite olivolja över, färska örter.
  7. Det här receptet är gott att servera en fräsch och enkel sallad till.