Pasta med tomatsås, grillad kyckling och gremolata

koket.se
Pasta med tomatsås, grillad kyckling och gremolata
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Pasta med tomatsås, grillad kyckling och gremolata

16 ingredienser

45 m

Lättlagad pastamiddag med färdiggrillad kyckling, smakrik tomatsås och gremolata - eller Pasta al pollo cacciatore e gremolata som Paolo själv säger.

Se Paolo Roberto laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 400 g färsk pasta (t ex fettucine)
  • 1 färdiggrillad kyckling

gremolata

  • 1,5 dl persilja, hackad
  • 1 citron, skalet och 1 tsk saft
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök

Tomatsås

  • 750 g körsbärstomater
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 torkad peperoncini
  • 2 stjälkar basilika
  • salt
  • 1,5 dl små urkärnade svarta oliver
  • olivolja

Gör så här

Gremolata

  1. Blanda persilja med rivet citronskal och 1 tsk saft ur citronen. Tillsätt olivolja, lite salt och peppar. Pressa i vitlöksklyftan och rör ihop allt.

Tomatsås

  1. Halvera tomaterna och dela löken men så att halvorna håller ihop.
  2. Värm olivolja i en stor stekpanna. Lägg i vitlöksklyftor, lökhalvan och peperoncino och låt fräsa i ett par minuter utan att det tar färg. Ta upp peperoncinon som kastas.
  3. Tillsätt sedan tomathalvorna, basilika och salt. Låt såsen koka i 20-30 minuter. Lägg i oliverna efter halva tiden. Späd med några droppar vatten om det behövs.
  4. Plocka upp löken och basilikastjälkarna som kastas.
  5. Under tiden som tomatsåsen kokar: plocka isär den grillade kycklingen.
  6. Koka upp lättsaltat pastavatten i en stor kastrull, lägg i pastan och låt den koka 1 minut mindre än den tid som anges på förpackningen. Pastan ska vara ordentligt ”al dente”. Häll av vattnet i ett durkslag och rör försiktig ner pastan i tomatsåsen. Blanda noggrant.
  7. Servera pastan rykande het tillsammans med kycklingen på en stor tallrik. Skeda över tomatsås och strö över gremolata.