Pasta med tomatsås, grillad kyckling och gremolata

18 röster
45 m
4-6
Pasta med tomatsås, grillad kyckling och gremolata
Foto: TV4

Lättlagad pastamiddag med färdiggrillad kyckling, smakrik tomatsås och gremolata - eller Pasta al pollo cacciatore e gremolata som Paolo själv säger.

Visa mer
45 m
4-6

Du behöver

  • 400 g färsk pasta t.ex.fettucini
  • 1 färdiggrillad kyckling

Gremolata

  • 1,5 dl persilja, hackad
  • 1 citron, skalet och 1 tsk saft
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök

Tomatsås

  • 750 g körsbärstomater
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 torkad peperoncino (chili)
  • 2 stjälkar basilika
  • salt
  • 1,5 dl små urkärnade svarta oliver
  • olivolja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Gremolata
    Blanda persilja med rivet citronskal och 1 tsk saft ur citronen. Tillsätt olivolja, lite salt och peppar. Pressa i vitlöksklyftan och rör ihop allt.
  2. Tomatsås
    Halvera tomaterna och dela löken men så att halvorna håller ihop.
  3. Värm olivolja i en stor stekpanna. Lägg i vitlöksklyftor, lökhalvan och peperoncino och låt fräsa i ett par minuter utan att det tar färg. Ta upp peperoncinon som kastas.
  4. Tillsätt sedan tomathalvorna, basilika och salt. Låt såsen koka i 20-30 minuter. Lägg i oliverna efter halva tiden. Späd med några droppar vatten om det behövs.
  5. Plocka upp löken och basilikastjälkarna som kastas.
  6. Under tiden som tomatsåsen kokar: plocka isär den grillade kycklingen.
  7. Koka upp lättsaltat pastavatten i en stor kastrull, lägg i pastan och låt den koka 1 minut mindre än den tid som anges på förpackningen. Pastan ska vara ordentligt ”al dente”. Häll av vattnet i ett durkslag och rör försiktig ner pastan i tomatsåsen. Blanda noggrant.
  8. Servera pastan rykande het tillsammans med kycklingen på en stor tallrik. Skeda över tomatsås och strö över gremolata.
25 augusti 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...