Pasta med räkor, paprika och vitt vin

36 röster
30 m
4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g spaghetti
  • 200 g räkor, köp finaste skalade på burk
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 bladselleristjälkar
  • 1 hel torkad chili (peperoncino)
  • 1 dl vitt vin
  • olivolja

Gör så här

  1. Hacka lök och persilja. Skölj och skär paprikan och sellerin i små, små bitar.
  2. Värm olivolja i en stor stekpanna (som rymmer hela rätten). Tillsätt lök, peperoncino, och persilja, fräs på mycket låg värme i ett par minuter. Tillsätt vinet och stek tills det mesta av vinet ångat bort.
  3. Blanda sedan i de hackade grönsakerna, olivolja (ca 3-4 msk), salt och peppar. Stek på god värme i 10 minuter eller tills grönsakerna mjuknat men fortfarande är spänstiga. Koka under tiden upp lättsaltat vatten under lock i en kastrull. Lägg i pastan när vattnet kokar upp. Koka pastan ”al dente” enligt anvisningen på paketet. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
  4. Dra stekpannan från värmen, lägg ner räkorna (spara några till servering) i pannan och låt dem bli riktigt varma (de ska inte koka). Ta upp peperoncinon som kastas.
  5. Häll över pastan i stekpannan med räkor och grönsaker. Blanda noga och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera pastan rykande het. Toppa portionerna med några räkor och strö över en nypa persilja.
7 oktober 2017

Fler goda recept