Pasta med räkor, paprika och vitt vin

30 m
4
Spela video Pasta med räkor, paprika och vitt vin
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 400 g spaghetti
  • 200 g räkor, köp finaste skalade på burk
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 bladselleristjälkar
  • 1 hel torkad chili (peperoncino)
  • 1 dl vitt vin
  • olivolja

Gör så här

  1. Hacka lök och persilja. Skölj och skär paprikan och sellerin i små, små bitar.
  2. Värm olivolja i en stor stekpanna (som rymmer hela rätten). Tillsätt lök, peperoncino, och persilja, fräs på mycket låg värme i ett par minuter. Tillsätt vinet och stek tills det mesta av vinet ångat bort.
  3. Blanda sedan i de hackade grönsakerna, olivolja (ca 3-4 msk), salt och peppar. Stek på god värme i 10 minuter eller tills grönsakerna mjuknat men fortfarande är spänstiga. Koka under tiden upp lättsaltat vatten under lock i en kastrull. Lägg i pastan när vattnet kokar upp. Koka pastan ”al dente” enligt anvisningen på paketet. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
  4. Dra stekpannan från värmen, lägg ner räkorna (spara några till servering) i pannan och låt dem bli riktigt varma (de ska inte koka). Ta upp peperoncinon som kastas.
  5. Häll över pastan i stekpannan med räkor och grönsaker. Blanda noga och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera pastan rykande het. Toppa portionerna med några räkor och strö över en nypa persilja.
Kommentera receptet

Fler goda recept