Pasta med pestosås

Pasta med pestosås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pasta med pestosås

8 ingredienser

Det här är en verkligt snabblagad middag. Vill du göra det än enklare och snabbare, välj färdig pesto från burk.

Ingredienser

portioner
  • 300 g pasta fusilli (eller annan pasta)
  • 50 g färska basilikablad
  • 25 g pinjenötter
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 msk olivolja
  • 40 g parmesanost, riven

Gör så här

  1. Pesto: Skala vitlöken. Hacka basilika och pinjenötter. Lägg dem i en mortel och stöt dem tillsammans med vitlök och salt till en tjock massa.Tillsätt oljan, lite i taget, och rör ner parmesanosten. Smaksätt med salt och peppar. Du kan också göra peston i matberedare eller mixer.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda den nykokta pastan med pestosåsen och servera genast.