Laxpasta med jordärtskockor och champinjoner

Laxpasta med jordärtskockor och champinjoner
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Laxpasta med jordärtskockor och champinjoner

11 ingredienser

25 min

Lyxig vardagspasta med mycket smak. Lax, mycket vitlök, jordärtskockor och champinjoner blir en riktig fullträff.

Ingredienser

portioner
  • 300 g laxfilé
  • 4 klyftor vitlök
  • 20 g torkad karl johan-svamp
  • 100 g champinjoner
  • 200 g jordärtskocka, skalade
  • 10 kvistar timjan
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 dl färskost
  • 400 g tagliatelle
  • olivolja, till stekning

Gör så här

  1. Lägg den torkade svampen i vatten så att det täcker.
  2. Skiva jordärtskockor i halvcentimeter tunna slantar och champinjonerna lika så. Skiva vitlöken fint.
  3. I en stor stekpanna, stek lök, jordärtskockor och championer tillsammans. Lägg ner den blötlagda svampen och eventuell vätska i pannan och låt allt koka ihop tillsammans med det vita vinet. Låt det koka ihop och slå på grädden.
  4. Hacka timjan fint och börja koka pastan i välsaltat vatten. Tillsätt timjan till stekpannan.
  5. Skär bort eventuellt skinn från laxen och tärna ner i mindre bitar, salta och peppra den.
  6. Blanda ner färskosten i stekpannan och häll av pastan. Vänd ner pastan i stekpannan tillsammans med laxen. Blanda runt och toppa med färsk timjan!