Pasta med lax, krispiga grönsaker och örtolja

Pauluns pasta med lax, krispiga grönsaker och örtolja
Foto: Paulúns

Pasta med lax, krispiga grönsaker och örtolja

15 ingredienser

30 m

Sötpotatispasta med lax, sparris, zucchini, edamamebönor och örtolja. Hälsosam och god vardagsmiddag!

Läs mer om Paulúns Superpasta här >>

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Paulúns Superpasta Tagliatelle
  • 350 g laxfilé, i tärningar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 150 g zucchini, i halvmånar
  • 175 g grön sparris, delade
  • 100 g sockerärtor, delade
  • 100 g edamamebönor
  • 0,5 citron (ekologisk)
  • svartpeppar

Örtolja

  • 1,5 dl blandade örter, grovt hackade (t ex basilika och persilja)
  • 0,75 dl rapsolja
  • 0,5 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Stek laxfilén i olja och krydda med salt och peppar.
  2. Fräs zucchini, sparris, sockerärtor och edamamebönor i olja tillsammans med vitlöken och krydda med salt och peppar.
  3. Koka tagliatellen enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Mixa ingredienserna till örtoljan och häll över den nykokta pastan, laxen och de frästa grönsakerna.
  5. Toppa med citronzest och nymalen svartpeppar.