I samarbete med Paulúns

Pasta med lax, krispiga grönsaker och örtolja

3 röster
30 m
4
Pauluns pasta med lax, krispiga grönsaker och örtolja
Foto: Paulúns

Sötpotatispasta med lax, sparris, zucchini, edamamebönor och örtolja. Hälsosam och god vardagsmiddag!

Läs mer om Paulúns Superpasta här >>

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 pkt Paulúns Superpasta Tagliatelle
  • 350 g laxfilé, i tärningar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 150 g zucchini, i halvmånar
  • 175 g grön sparris, delade
  • 100 g sockerärtor, delade
  • 100 g edamamebönor
  • 0,5 citron, ekologisk
  • svartpeppar

Örtolja

  • 1,5 dl örter tex basilika och persilja, grovt hackade
  • 0,75 dl rapsolja
  • 0,5 klyfta vitlök
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Stek laxfilén i olja och krydda med salt och peppar.
  2. Fräs zucchini, sparris, sockerärtor och edamamebönor i olja tillsammans med vitlöken och krydda med salt och peppar.
  3. Koka tagliatellen enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Mixa ingredienserna till örtoljan och häll över den nykokta pastan, laxen och de frästa grönsakerna.
  5. Toppa med citronzest och nymalen svartpeppar.
29 juni 2018

Laddar fler recept