Pasta med lax, kokosmjölk, ingefära och lime

Pauluns Pasta med lax, kokosmjölk, ingefära och lime
Foto: Paulúns

Pasta med lax, kokosmjölk, ingefära och lime

16 ingredienser

40 m

Smakrik och god laxpasta med kokosmjölk, ingefära, lime, gurkmeja, vitlök och chili. Hett och gott!

Läs mer om Paulúns Superpasta här >>

Ingredienser

portioner

Pastasås

  • 1 msk kallpressad kokosolja
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk ingefära, riven
  • 1 röd chilifrukt, hackad
  • 1 limefrukt, zest och juice
  • salt
  • cayennepeppar

Till servering

  • 1 förp Paulúns Superpasta Rigatoni
  • 1 broccoli
  • 70 g färsk spenat
  • 4 laxfiléer (à 125 g)

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Ugnsbaka eller stek laxen. Ånga broccolin.
  2. Finhacka lök och vitlök. Fräs i olja i en kastrull tills löken är blank. Tillsätt tomatpurén och fräs i någon minut.
  3. Tillsätt sedan kokosmjölken, grönsaksbuljongen, gurkmeja, riven ingefära, hackade chilin, samt zest och juice från lime, låt sjuda i ca 30 minuter.
  4. Mixa såsen slätt med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  5. Servera med pastan, ugnsbakad eller stekt lax, ångad broccoli eller zucchini och färsk spenat.