I samarbete med Paulúns

Pasta med lax, kokosmjölk, ingefära och lime

1 röst
40 m
4
Pauluns Pasta med lax, kokosmjölk, ingefära och lime
Foto: Paulúns
40 m
4

Du behöver

Pastasås

  • 1 msk kallpressad kokosolja
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk ingefära, riven
  • 1 röd chili, hackad
  • 1 lime, zest och juice
  • salt
  • cayennepeppar

Till servering

  • 1 påse Paulúns Superpasta Rigatoni
  • 1 broccolistånd
  • 70 g färsk spenat
  • 4 laxfiléer á 125 g

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Ugnsbaka eller stek laxen. Ånga broccolin.
  2. Finhacka lök och vitlök. Fräs i olja i en kastrull tills löken är blank. Tillsätt tomatpurén och fräs i någon minut.
  3. Tillsätt sedan kokosmjölken, grönsaksbuljongen, gurkmeja, riven ingefära, hackade chilin, samt zest och juice från lime, låt sjuda i ca 30 minuter.
  4. Mixa såsen slätt med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  5. Servera med pastan, ugnsbakad eller stekt lax, ångad broccoli eller zucchini och färsk spenat.
29 juni 2018

Fler goda recept