Pasta med kronärtskockspesto och burrata

Foto: ViktVäktarna
Pasta med kronärtskockspesto och burrata
11 ingredienser
20 min
Världens bästa vegopasta med kronärtskocka, valnötter, parmesan, vitlök, citron och burrata - snabbt, enkelt och supergott!
Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.
Ingredienser
- 250 g pasta (t ex pappardelle)
- 390 g kronärtskockshjärta [1 förp]
- 1 dl valnötter
- 1 dl parmesanost, riven
- 1 klyfta vitlök
- 1 citron
- salt
- peppar
- 70 g spenat
- 100 g burrata
- färsk oregano
Gör så här
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 1-2 dl av kokvattnet.
- Mixa avrunna kronärtskockshjärtan med valnötter, parmesan, riven vitlök och rivet citronskal. Smaka av med pressad citronsaft, salt och lite peppar.
- Blanda ner peston tillsammans med spenat och kokvattnet i pastan. Servera pastan toppad med burrata och oregano.
TIPS!
Fler tips från ViktVäktarna!

Fler tips från ViktVäktarna!
Här hittar du fler smarta recept från ViktVäktarna.
Läs mer