I samarbete med ViktVäktarna

Pasta med kantarell- och baconsås

2 röster
30 m
4
Viktväktarna Pasta med kantarell- och baconsås
Foto: ViktVäktarna

Pasta med en krämig svampsås på kantareller och bacon. En lyxig rätt till såväl vardags som fest.

SmartPoints/port: 9

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

Tips! Toppa med riven parmesan om du önskar.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 250 g spaghetti
  • 500 g kantareller
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g kalkonbacon
  • 2 tsk flytande margarin
  • 2 dl fraiche, 5%
  • 1 tsk mejram
  • 1 krm cayennepeppar
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rensa svampen. Skala och hacka lök och vitlök. Skär kalkonbacon i bitar.
  3. Hetta upp en stekpanna med margarin. Fräs svampen tills den börjar släppa vätska, tillsätt därefter lök, vitlök och kalkonbacon och låt allt fräsa samman tills svampen är gyllene och löken mjuk. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rör ner fraiche, mejram och cayennepeppar.
  5. Blanda ner pastan och strö över hackad persilja.
11 maj 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept