I samarbete med WW ViktVäktarna

Pasta med kantarell- och baconsås

11 röster
30 m
4

Pasta med en krämig svampsås på kantareller och bacon. En lyxig rätt till såväl vardags som fest.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Toppa med riven parmesan om du önskar.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g spaghetti
  • 500 g kantarell
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g kalkonbacon
  • 2 tsk flytande margarin
  • 2 dl mini fraiche (5 %)
  • 1 tsk mejram
  • 1 krm cayennepeppar
  • färsk bladpersilja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rensa svampen. Skala och hacka lök och vitlök. Skär kalkonbacon i bitar.
  3. Hetta upp en stekpanna med margarin. Fräs svampen tills den börjar släppa vätska, tillsätt därefter lök, vitlök och kalkonbacon och låt allt fräsa samman tills svampen är gyllene och löken mjuk. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rör ner fraiche, mejram och cayennepeppar.
  5. Blanda ner pastan och strö över hackad persilja.
Tips!
Kycklinglåda med krämig sås och pressad potatis

Fler tips från WW ViktVäktarna!

Laddar fler recept...