Pasta med kantarell- och baconsås

13 röster
30 m
4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g spaghetti
  • 500 g kantareller
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g kalkonbacon
  • 2 tsk flytande margarin
  • 2 dl mini fraiche (5 %)
  • 1 tsk mejram
  • 1 krm cayennepeppar
  • färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rensa svampen. Skala och hacka lök och vitlök. Skär kalkonbacon i bitar.
  3. Hetta upp en stekpanna med margarin. Fräs svampen tills den börjar släppa vätska, tillsätt därefter lök, vitlök och kalkonbacon och låt allt fräsa samman tills svampen är gyllene och löken mjuk. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rör ner fraiche, mejram och cayennepeppar.
  5. Blanda ner pastan och strö över hackad persilja.
Tips!
Kycklinglåda med krämig sås och pressad potatis

Fler tips från WW ViktVäktarna!

11 maj 2018