Skölj och ansa grönsakerna. Skär zucchinin och auberginen i ca 1 cm tunna skivor. Lägg dem på en skärbräda i ca 30 minuter, strö över lite salt för att få den bittra vätskan att rinna ur. Torka sedan av med lite hushållspapper.
Dela paprikorna, ta ur kärnorna och skär dem i bitar som ska kunna ligga platt på grilljärnet.
Skär vitlöken i tunna skivor.
Hetta upp en grillpanna eller grill. Grilla grönsakerna tills de fortfarande är spänstiga men har fått fin färg och en rejäl grillyta. Dra eventuellt av skalet på paprikan. Låt grönsakerna svalna och skär dem sedan i små bitar.
Hetta upp olivolja (ca 0,5 dl) i en stor stekpanna och fräs vitlöksskivorna på låg värme i ca en minut, utan att de får färg. Höj värmen och blanda i grönsakerna och lite rödvinsvinäger. Låt alltsammans puttra i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningen på förpackningen och häll sedan av vattnet i ett durkslag.
Häll över pastan i pannan med grönsakerna och rör om noggrant men försiktigt. Servera pastan varm med överströdd parmesanost.