Pasta med färska tomater, smörstekt vitlök och krasse

Pasta med färska tomater, smörstekt vitlök och krasse
Foto: Siri Barje
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Pasta med färska tomater, smörstekt vitlök och krasse

8 ingredienser

20 m

En enkel och god vegopasta med sommarens goda tomater, smörstekt vitlök och krasse.

Ingredienser

portioner
  • 400 g spaghetti (eller linguine)
  • 500 g färska tomater, blandade
  • 6 klyftor vitlök
  • 3 msk smör
  • 2 askar krasse
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka pastan riktigt al dente i välsaltat vatten, spara en kopp pastavatten.
  2. Skiva vitlöken tunt och stek mjukt i smör i en stekpanna.
  3. När vitlöken är mjuk, lägg i spagettin och en koppa pastavatten i stekpannan och låt den koka med vitlöken i 1 minut.
  4. Hacka tomaterna grovt.
  5. Stäng av spisen och tillsätt tomaterna, salta och peppar. Servera med olivolja och krasse.