Spaghetti- och fänkålslåda

Spaghetti- och fänkålslåda
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Spaghetti- och fänkålslåda

14 ingredienser

Släng inte pasta som blir över, gör som i Italien- spara den och låt den bli grunden till nästa middag.

Ingredienser

portioner
  • 4 port spaghetti, kokt
  • 2 fänkål, små stånd, strimlade
  • 2 gula lökar, skivad
  • 3 ägg, hårdkokta
  • salt
  • peppar
  • smör

Sås:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • ca 4 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 2 dl ost, riven
  • paprikapulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Fräs lök och fänkål mjuk med smör i en panna. Smöra en ugnsform. Krydda pastan med svartpeppar.
  2. Blanda pasta, lök och fänkål i formen och lägg de halverade äggen över.
  3. Fräs smör och mjöl till såsen och späd med mjölken. Krydda och småkoka 5 minuter. Ta såsen av värmen, rör ned det mesta av osten och slå såsen i formen.
  4. Strö resten av osten över, pudra med paprika. Grädda mitt i ugnen ca 15- 20 minuter.