I samarbete med Hellmann's

Pasta med bacon, spetskål, citron, majonnäs och parmesan

0 röster
20 m
4
Pasta med bacon, spetskål, citron, majonnäs och parmesan
Foto: Köket

En pastarätt som är krämig och fräsch på samma gång. Syran från citronen blir en perfekt kombination med den smöriga spetskålen och majonnäsen gör pastan riktigt krämig och god.


Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 port pasta
  • 1 spetskål
  • 3 schalottenlökar
  • smör, till stekning
  • 1 pkt bacon, hackad
  • 2 dl Hellmann's majonnäs
  • persilja, till garnering
  • 1 citron, skal och saft
  • parmesan, att riva över

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skala och hacka schalottenlök. Hacka spetskålen grovt. Fräs lök och spetskål försiktigt i en stekpanna tillsammans med en klick smör. Stek tills kålen mjuknat och blivit glansig.
  3. Knaperstek bacon i stekpanna eller i ugn.
  4. Blanda pastan med majonnäs, spetskål och lök. Toppa med baconet, persilja skal och saft från citron. Riv över parmesan.
12 april 2018

Fler goda recept