Pasta med bacon, spetskål, citron, majonnäs och parmesan

Pasta med bacon, spetskål, citron, majonnäs och parmesan
Foto: Köket

Pasta med bacon, spetskål, citron, majonnäs och parmesan

9 ingredienser

20 m

En pastarätt som är krämig och fräsch på samma gång. Syran från citronen blir en perfekt kombination med den smöriga spetskålen och majonnäsen gör pastan riktigt krämig och god.

Ingredienser

portioner
  • 4 port pasta
  • 1 spetskål
  • 3 schalottenlökar
  • smör, till stekning
  • 1 förp bacon, hackad
  • 2 dl Hellmann's majonnäs
  • persilja, till garnering
  • 1 citron, skal och saft
  • parmesanost, att riva över

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skala och hacka schalottenlök. Hacka spetskålen grovt. Fräs lök och spetskål försiktigt i en stekpanna tillsammans med en klick smör. Stek tills kålen mjuknat och blivit glansig.
  3. Knaperstek bacon i stekpanna eller i ugn.
  4. Blanda pastan med majonnäs, spetskål och lök. Toppa med baconet, persilja skal och saft från citron. Riv över parmesan.