Pasta crema di funghi

ViktVäktarna Pasta crema di funghi
Foto: WW ViktVäktarna

Pasta crema di funghi

43

5 steg att laga

15 ingredienser

Stekt svamp och vitlök som får puttra i vitt vin och grädde och sedan blandas med pasta, parmesan och persilja får det att vattnas i munnen på vem som helst.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

läs mer
ww pasta creama di funghi points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 6 dl pasta fusilli
  • 0,5 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 1-2 klyfta vitlök
  • 2 tsk rapsolja
  • 0,5 dl vitt matlagningsvin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl lätt matlagningsgrädde (4 %)
  • salt
  • peppar
  • 1 dl parmesanost, riven
  • färsk bladpersilja
  • 1 gulbeta
  • 1 polkabeta
  • sallad

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och skiva svamp. Stek lök i olja och pressa ner vitlöksklyftor. Tillsätt svampen och stek tills den är mjuk.
  3. Tillsätt matlagningsvin och buljongtärning och koka ihop. Häll i matlagningsgrädde och låt puttra en stund. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda ner den kokta pastan i svampsåsen tillsammans med parmesan och hackad persilja.
  5. Skala och hyvla betor tunt med mandolin och blanda med sallad. Servera till svamppastan.
TIPS!
ViktVäktarna Grillad kotlett med grönsaksspett

Fler tips från WW ViktVäktarna