I samarbete med ViktVäktarna

Pasta crema di funghi

ViktVäktarna Pasta crema di funghi
Foto: ViktVäktarna

Stekt svamp och vitlök som får puttra i vitt vin och grädde och sedan blandas med pasta, parmesan och persilja får det att vattnas i munnen på vem som helst.

SmartPoints /portion: 8

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

Tips! Använd gärna olika typer av svamp, skogschampinjoner och ostronskivling är en härlig kombination.

18 december 2017
4

Du behöver

  • 6 dl fusilli pasta
  • 0,5 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk rapsolja
  • 0,5 dl matlagningsvin, vitt
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl matlagningsgrädde 4%
  • salt & peppar
  • 1 dl parmesan, riven
  • bladpersilja
  • 1 gulbeta
  • 1 polkabeta
  • sallad

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och skiva svamp. Stek lök i olja och pressa ner vitlöksklyftor. Tillsätt svampen och stek tills den är mjuk.
  3. Tillsätt matlagningsvin och buljongtärning och koka ihop. Häll i matlagningsgrädde och låt puttra en stund. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda ner den kokta pastan i svampsåsen tillsammans med parmesan och hackad persilja.
  5. Skala och hyvla betor tunt med mandolin och blanda med sallad. Servera till svamppastan.
Kommentera receptet

Fler goda recept