• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pasta crema di funghi

ViktVäktarna Pasta crema di funghi
Foto: WW ViktVäktarna
Viktväktarna logo
Viktväktarna logo

Pasta crema di funghi

5 steg att laga

15 ingredienser

Stekt svamp och vitlök som får puttra i vitt vin och grädde och sedan blandas med pasta, parmesan och persilja får det att vattnas i munnen på vem som helst.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Använd gärna olika typer av svamp, skogschampinjoner och ostronskivling är en härlig kombination.

Ingredienser

4 portioner
  • 6 dl pasta fusilli
  • 0,5 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 1-2 klyfta vitlök
  • 2 tsk rapsolja
  • 0,5 dl vitt matlagningsvin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl lätt matlagningsgrädde (4 %)
  • salt
  • peppar
  • 1 dl parmesanost, riven
  • färsk bladpersilja
  • 1 gulbeta
  • 1 polkabeta
  • sallad

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och skiva svamp. Stek lök i olja och pressa ner vitlöksklyftor. Tillsätt svampen och stek tills den är mjuk.
  3. Tillsätt matlagningsvin och buljongtärning och koka ihop. Häll i matlagningsgrädde och låt puttra en stund. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda ner den kokta pastan i svampsåsen tillsammans med parmesan och hackad persilja.
  5. Skala och hyvla betor tunt med mandolin och blanda med sallad. Servera till svamppastan.
Tips!
ViktVäktarna Grillad kotlett med grönsaksspett

Fler tips från WW ViktVäktarna