Pasta crema di funghi

42 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 6 dl pasta fusilli
  • 0,5 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 1-2 klyfta vitlök
  • 2 tsk rapsolja
  • 0,5 dl vitt matlagningsvin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl lätt matlagningsgrädde (4 %)
  • salt
  • peppar
  • 1 dl parmesanost, riven
  • färsk bladpersilja
  • 1 gulbeta
  • 1 polkabeta
  • sallad

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och skiva svamp. Stek lök i olja och pressa ner vitlöksklyftor. Tillsätt svampen och stek tills den är mjuk.
  3. Tillsätt matlagningsvin och buljongtärning och koka ihop. Häll i matlagningsgrädde och låt puttra en stund. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda ner den kokta pastan i svampsåsen tillsammans med parmesan och hackad persilja.
  5. Skala och hyvla betor tunt med mandolin och blanda med sallad. Servera till svamppastan.
Tips!
ViktVäktarna Grillad kotlett med grönsaksspett

Fler tips från WW ViktVäktarna

18 december 2017