Pasta a la crema med hummer, fänkål, savoykål och purjolök

41 röster
25 m
4

Lyxig och snabb pastarätt med krämig sås på fänkål, savoykål, purjolök och hummer!

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 humrar
  • 350 g papardelle eller liknande
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 g fänkål
  • 150 g savoykål
  • 100 g purjolök
  • olivolja
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • dill

Gör så här

  1. Skala hummern och skär hummerköttet i önskad storlek.
  2. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Finhacka vitlök och finstrimla fänkål, savoykål och purjolök. Fräs vitlök och fänkål i lite olivolja i en stor stekpanna. Häll på grädden och koka ca 5 minuter.
  4. Tillsätt pastan och låt det småkoka i ca 2 minuter.
  5. Tillsätt savoykålen och purjolöken och koka i ytterligare 1 minut. Vänd sist ner hummern och smaka av med salt.
  6. Servera pastan i stora djupa tallrikar och plocka över små dillkvistar.
12 februari 2017
Box på köpet

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept