Parmesanfyllda små bakade potatisar

Svensk potatis Parmesanfyllda små bakade potatisar
Foto: Svensk potatis

Parmesanfyllda små bakade potatisar

6 ingredienser

60 m

Potatis i kapprock! Här serveras bakad potatis men nu i lite förfinat utförande. Potatisens inkråm tas ur sitt skal och blandas med god riven parmesanost och ägg som sedan läggs tillbaka och får en extra skjuts in i ugnen. Kan serveras till middagen eller varför inte servera på smörgåsbordet?

Ingredienser

portioner
  • 8 potatisar (jämnstora)
  • 25 g smör
  • 2 msk grädde
  • 2 äggulor
  • 2 msk parmesanost, riven
  • flytande matfett, till pensling (eller olja)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg tvättad och oskalad potatis i en form. (Botten kan täckas med grovt salt, men det är i dekorativt syfte)
  3. Baka potatisen till den är mjuk ca 40 minuter.
  4. Ta ut potatisen ur ugnen och skär av ett lock. Gröp försiktigt sedan ut potatisarna och lägg inkråmet i en bunke. Se till att skalen är hela eftersom de ska återfyllas.
  5. Mosa potatisen fint och tillsätt smör och grädde. Blanda.
  6. Tillsätt äggulor och riven parmesanost, blanda.
  7. Fördela potatisblandningen i de tomma potatisskalen och lägg på de avskurna locken. Pensla potatislocken med lite matfett.
  8. Ställ in formen med potatisarna i ugnen igen, ca 15 minuter.