I samarbete med Svensk Potatis

Parmesanfyllda små bakade potatisar

3 röster
60 m
4
Svensk potatis Parmesanfyllda små bakade potatisar
Foto: Svensk potatis

Potatis i kapprock! Här serveras bakad potatis men nu i lite förfinat utförande. Potatisens inkråm tas ur sitt skal och blandas med god riven parmesanost och ägg som sedan läggs tillbaka och får en extra skjuts in i ugnen. Kan serveras till middagen eller varför inte servera på smörgåsbordet?

Visa mer
60 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 potatisar (jämnstora)
  • 25 g smör
  • 2 msk grädde
  • 2 äggulor
  • 2 msk parmesanost, riven
  • flytande matfett eller olja, till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg tvättad och oskalad potatis i en form. (Botten kan täckas med grovt salt, men det är i dekorativt syfte)
  3. Baka potatisen till den är mjuk ca 40 minuter.
  4. Ta ut potatisen ur ugnen och skär av ett lock. Gröp försiktigt sedan ut potatisarna och lägg inkråmet i en bunke. Se till att skalen är hela eftersom de ska återfyllas.
  5. Mosa potatisen fint och tillsätt smör och grädde. Blanda.
  6. Tillsätt äggulor och riven parmesanost, blanda.
  7. Fördela potatisblandningen i de tomma potatisskalen och lägg på de avskurna locken. Pensla potatislocken med lite matfett.
  8. Ställ in formen med potatisarna i ugnen igen, ca 15 minuter.
28 september 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept